Heerlijk fietsen tijdens uw vakantie op Resort Boschmolenplas

Resort Boschmolenplas is voor menig fietsliefhebber de favoriete standplaats voor een fietsvakantie. Vanuit het resort fietst u zo de natuur in voor prachtige fietstochten door het gevarieerde landschap. Onze receptie medewerkers staan klaar om uw fietsvakantie zo aangenaam mogelijk te maken. Bijvoorbeeld met fietsroutes die bij de receptie verkrijgbaar zijn. Neemt u liever niet uw eigen fiets mee op fietsvakantie? Dan kunt u bij ons fietsen huren.

De afwisseling van uitgestrekte plassen, karakteristieke weidelandschappen, bossen en heidevelden maakt de omgeving van Resort Boschmolenplas tot een fietsgebied bij uitstek. Diverse fietsroutes voeren u vanaf het resort door Nationale Parken, natuurgebieden en langs pittoreske dorpjes, waar de Limburgse gastvrijheid nog voelbaar is. Onderweg zijn er tal van plekken waar u op krachten kunt komen, en kunt genieten van het gastronomische aanbod van de streek. Bijvoorbeeld op een terras aan de Maas.

Op fietsvakantie vanuit Resort Boschmolenplas

Denkt u bij fietsvakanties in Limburg aan heuvels beklimmen? In Midden-Limburg krijgt u op uw fietsvakantie hooguit te maken met een lichte glooiing. De omstandigheden zijn hier ideaal voor een vakantie met de fiets. Het fietsknooppuntennetwerk telt meer dan 1000 kilometer aan fietsroute. Het netwerk van fietsroutes is bovendien internationaal. Tijdens de vakantie fietst u zo België of Duitsland in. Ook typisch voor een fietsvakantie in Midden-Limburg: in het uitgestrekte Maasplassen-gebied kunt u tijdens uw fietstochten op verschillende plekken de meanderende maas oversteken met een veerpontje.

Aanbevolen door Resort Boschmolenplas

De volgende twee fietsroutes zijn aanbevolen door Resort Boschmolenplas:

Leudal en Asseltse plassen (52 km)

Tijdens deze fietsroute, die start bij Resort Boschmolenplas, komt u alles tegen wat deze regio te bieden heeft. Zo fietst u door het schitterende en door de massa nog niet ontdekte natuurgebied het Leudal. Daarna gaat het door het pittoreske dorp Neer en langs de Neerbeek richting de Maas. Op de terugweg fietst u langs de kronkelende Swalm en de Asseltse plassen en doet u het historische centrum van Roermond aan. Vanuit Roermond fietst u weer terug naar Resort Boschmolenplas. 

Oude stadjes langs de Maas (30,5 km)

U vertrekt bij Resort Boschmolenplas de fietst door Wessem en langs de bedrijvige Maaskades van Maasbracht. Na de sluis van Maasbracht wordt het alsmaar stiller en nadert u het pittoreske vestingsstadje Setevensweert. Langs de gereconstrueerde verdedigingswallen gaat het verder zuidwaarts naar Ohé en Laak, waar u met het veer de Maas en de grens met België oversteekt. Na het mooie Belgische plaatsje Kessenich fietst u bij het pittoreske witte stadje Thorn Nederland weer binnen richting Resort Boschmolenplas.