Resort Boschmolenplas | vakantiehuizen aan de Maasplassen

Duikschool

Duikschool

Aan de rand van Resort Boschmolenplas ligt een duikschool, waar u onder professionele begeleiding duiklessen kunt nemen en materialen kunt huren. De Boschmolenplas biedt de nodige duik bezienswaardigheden. De Maasplassen zijn voormalige grindgaten; met andere woorden: de plassen ontstonden dankzij het winnen van grind. De Maasplas is een begrip in duikminnend Nederland, Belgie en Duitsland. Het hele jaar door komen mensen van heinde en verre om een duik te maken in de Boschmolenplas. De Maasplas heeft een diameter van meer dan 1 km en wordt gevoed met grondwater, dat op een natuurlijke wijze door het aanwezige zand en grind wordt gefilterd met als resultaat een zicht van 12 meter. U vindt hier onder de waterspiegel een fantastische planten- en dierenwereld. Verder zijn er speciaal voor de duikers kuntstmatige objecten op de bodem geplaatst. Geoefende duikers kunnen tot 30 meter(!) diep duiken, maar u kunt hier als beginner op de duikschool ook een introductieduik boeken. Neem hiervoor contact op met onze receptie. 

 

Boschmolenplas een zee van leven

Onder het wateroppervlak van de Boschmolenplas is er een zee van leven. In 30 jaar tijd is de Boschmolenplas tot een grote bron van inheemse flora en fauna uitgegroeid.  De vissoorten die in de loop der jaren zijn geobserveerd; baars, snoek, snoekbaars, zonnebaars, steur, paling, pos, karper, blankvoorn, zoetwaterkwallen, kreeft. Het waterplanten aanbod bestaat uit; dichtbladig fonteinkruid, doorgroeid fonteinkruid, haarfonteinkruid, kamfonteinkruid, aarvederkruid, kranswier, grote waterweegbree, smalle waterpest.

Dat de Boschmolenplas ideaal voor duikers is heeft met een aantal factoren te maken. Doordat de Boschmolenplas is afgesloten van de Maas is  de waterkwaliteit en helderheid bijna het hele jaar door goed. Ook de aanwezigheid van een aantal natuurlijke bronnen draagt hiertoe bij.

 
 

Meer Op het park