Resort Boschmolenplas | vakantiehuizen aan de Maasplassen

De 8 leukste uitstapjes in en rondom Roermond

De 8 leukste uitstapjes in en rondom Roermond

De omgeving van resort Boschmolenplas is een waar genot voor iedereen. Naast de prachtige natuur, vallen er genoeg uitstapjes te ondernemen als u een vakantie boekt in een heerlijk ruim vakantiehuis. Wij hebben voor u onze top 8 leukste uitstapjes in en rondom Roermond onderzocht zodat u zich op geen enkele manier kan vervelen als u een vakantie boekt bij het prachtig gelegen resort Boschmolenplas. Lees hieronder onze top 8 leukste uitstapjes!

  • Activiteiten voor jong en oud
  • Cultureel en informatief
  • Verblijf in ruime vakantiehuizen

#1. Designer Outlet Roermond

Of u een liefhebber bent van shoppen of toch niet, Designer Outlet Roermond is absoluut de moeite waard om te bezoeken. Het grootste outlet centrum van Europa biedt u 186 winkels en 25 restaurants om een heerlijke maaltijd te nuttigen. De winkels bestaan uit exclusieve designwinkels zoals Armani, BOSS, Breitling, Chloé, Dolce & Gabbana, Jimmy Choo, Michael Kors, Nikkie en Polo Ralph Lauren. Het sfeervolle gebied nodigt u uit om uren rond te dwalen en uw ogen uit te kijken op al het moois. Of u nou opzoek bent naar tassen, schoenen, sieraden, lingerie, servies of huishoudelijk apparatuur, u kunt hier alles vinden.  

#2. Onze Lieve Vrouwe Munsterkerk

De Onze Lieve Vrouwe Munsterkerk bevindt zich op het prachtige Munsterplein in Roermond. U kunt ook wel benoemen dat dit de meest opmerkelijke en niet te ontwijken monument in Roermond is. De kerk is in meerdere fases en tijden gebouwd, heeft stormen doorstaan en biedt dan ook een historisch hoogtepunt van de stad. De westzijde bestaat uit Gotische kenmerken, terwijl de oostzijde gebouwd is met een zuiver laat-romaanse stijl. Met haar prachtige raamwerken, versieringen en galerijen ontdekt u elke keer weer iets nieuws.

#3. St. Christoffelkathedraal

Daterend uit 1410 vindt u aan de Markt de St. Christoffelkathedraal. Deze adembenemende Gotische kruisbasiliek is wel bekend vanwege een verguld beeld van Sint Christoffel, de beschermheilige van Roermond, die boven op de toren is geplaatst sinds 1957.
Binnen in de kathedraal vindt u de zetel van de bisschop van Roermond, de stad die sinds 1559 benoemd werd tot bisschopsstad. In de kerk vindt u vele historische voorwerpen en kunstwerken, zoals de preekstoel en het Sacramentsaltaar. Daarnaast vindt u rondom de kathedraal de stadswallen en de Rattentoren.

#4. Funbeach

Funbeach Panheel Event & Leisurepark is de ideale locatie voor echte actievelingen. Het park is gelegen aan het water met prachtige witte stranden en groene ligweiden. Laat uw kinderen zich helemaal uitleven met allerlei verschillende watersport activiteiten of bekijk één van de hoogste fonteinen in de wereld! Het grootste aquapark van Nederland biedt plezier aan zowel jong als oud. Dit kunt u echt niet missen!

Waterpret gegarandeerd bij Funbeach!

Waar ligt Boschmolenplas?

#5. Cuypershuis

Het Cuypershuis, museumgebouw, is benoemd naar Pierre Cuypers, een uitmuntende artiest uit Roermond die na zijn studie benoemd werd tot stadarchitect en als opdracht kreeg de Munsterkerk te restaureren. Welbekend door heel Nederland heeft deze beste man op veel plekken, zoals de Ridderzaal in Den Haag en de troon van de koning, restauraties uitgevoerd. Om al zijn werken en levensverhaal te delen werd het Cuypershuis opgericht. Dit huis is zelf door Pierre Cuypers ontworpen en is één van zijn vroegste en belangrijkste werken.
Hedendaags richt het Cuypershuis zich op thema’s van architectuur en interieurvormgeving. Dit wordt uitgevoerd door middel van exposities, educatieve activiteitenprogramma’s en samenwerkingsverbanden.

#6. Historiehuis

Samen met het Cuypershuis is het Historiehuis absoluut een aanrader om uw kennis uit te bereiden. Hier vindt u allerlei geschiedenis artefacten gezien vanuit het oogpunt van de stad Roermond. Wist u bijvoorbeeld dat Willem van Oranje en zijn leger zich schuldig maken aan oorlogsmisdaden? Of dat Roermond vroeger één van de hoofdsteden was van Gelderland, maar tegelijkertijd ook dé heksenstad van de Nederlanden was? Prachtige gouden munten uit deze tijd herinneren u onder andere aan de geschiedenis die Roermond bezit. Het museum is gratis te betreden en door iedereen waar te nemen.

#7. ECI Cultuurfabriek

Bent u een echte culturele ondernemer? Dan is een bezoek aan de ECI Cultuurfabriek niet te missen. Hier vindt u alle onderwerpen, van film, muziek, dans, theater, beeldende kunst en educatie en dat op een geweldige locatie. Praat met medewerkers die helemaal gek zijn op hun vak en ontwerpen, sta open tot nieuwe ideeën en vlieg zo vrij rond als een vogel tussen al het pracht en praal. De kenmerken van de Cultuurfabriek staan niet voor niets voor Open, Geestdrift, Samen en Lef. Vooroordelen bestaan niet op deze plek, wat een prachtige gedachtegang met zich mee brengt. Ontdek het zelf!

#8. Foroxity Filmarena

De grootste bioscoop van Limburg laat u genieten van allerlei films, van jong tot oud, Nederlandse films en tot internationale films uit de verste hoeken van de wereld. Of u nu opzoek bent naar een documentaire over Andre Rieu of de nieuwste Hollywood actiefilm wilt ervaren op het grote doek met fantastische geluidsinstallaties, u vindt hier wat u zoekt. Kijk voor het actuele filmoverzicht op de website om te zien wat u hier kunt aanschouwen.

📜 Wat zijn de leukste historische uitstapjes van Roermond?

Roermond staat bekend om haar historisch centrum. Bij de Onze Lieve Vrouwe Munsterkerk en de St. Christoffelkathedraal vindt u prachtig oude gebouwen, terwijl u in het Cuypershuis en Historiehuis zich kan verrijken in kennis van het verleden. 

🏄‍♂️ Zijn er avontuurlijke activiteiten te beleven in Roermond?

Ja, er zijn verschillende avontuurlijke activiteiten beleven! Ga bijvoorbeeld eens naar FunBeach, waar de grootste fontein van de wereld staat, en waar u allerlei watersporten kunt beoefenen. 

 🏘️ Zijn er ook overdekte uitstapjes in Roermond?

Ook wanneer het weer wat minder aangenaam is kunt u genoeg beleven in Roermond. Zo kunt u shoppen in de Designer Outlet Roermond, de grootste outlet centrum van Europa. Of aanschouw een leuke film in Foroxity Filmarena. Voor zowel jong als oud leuk om te beleven! 

🌞 Waar kan ik meer informatie vinden over Roermond?

Wilt u graag meer te weten komen over een verblijf op het prachtige resort Boschmolenplas nabij Roermond? Neem dan contact op met de receptie, wij staan u graag te woord.