Roermond

Roermond is vanuit Boschmolenplas bereikbaar in circa 40 minuten fietsen of 1,5 uur wandelen (een leuke route voert via Beegderheide en Horn). Per bus bent u in 20 minuten in Roermond (halte 5 minuten van de ingang van de Bosschmolenplas); met de auto duurt het slechts 10 minuten. Roermond heeft een rijke cultuur, een boeiende historie en een breed scala aan vermaak. Het is een heerlijke Bourgondische stad waar je prima kunt vertoeven! Bovendien vindt u hier het beroemde Designer Outlet Roermond.

Tips bezienswaardigheden: het historische centrum, de Christoffelkathedraal, de nabijgelegen markt en oude stadhuis, en een wandeling naar de oude vismarkt over de Maria Theresiabrug en de Munsterkerk. Liefhebbers van kloosters en oude woonhuizen kunnen in Roermond ook hun hart ophalen. Een bezoek aan het Historiehuis mag in dit rijtje ook niet ontbreken en geeft een goed beeld van de rijke historie van de stad Roermond. Hedendaagse beeldende kunst kunt u bewonderen in het cultureel centrum ECI waar tevens ook voorstellingen en concerten plaatsvinden. Tevens is er een bioscoop gevestigd en kunt u hier het restaurant “One” vinden getooid met een Michelin ster.

Nu we het toch over uitgaan hebben: de Roerkade is een gewilde plek voor een terrasje en eenvoudige maaltijd. Via de Brugstraat loop je dan zo via de Marktstraat naar de markt of de andere kant op richting het Munsterplein en de Munsterkerk. Op beide locaties zijn gezellige terrassen en restaurants te vinden. Voor een paar goede cafés en kroegen moet je tegenover het station zijn. Op nummer 36 van de Nederlandse café top 100 van 2016 is trouwens café De Verleiding te vinden. Shoppen is geweldig in Roermond, naast de vele winkels in de straten kunt u ook het winkelcentrum de Roerkade bezoeken. Op een afstand van slechts 10 kilometer van Resort Boschmolenplas ligt het Designer Outlet Roermond. Het Designer Outlet Roermond is het grootste outlet centrum van Europa; u vindt hier meer dan 120 winkels van topmerken, waaronder bekende merken als BOSS, Dolce & Gabbana, Polo Ralph Lauren, Diesel, Armani en Michael Kors.