Resort Boschmolenplas | vakantiehuizen aan de Maasplassen

Kunst en Cultuur

Kunst en Cultuur

Kunst en cultuur is breed vertegenwoordigd in Midden-Limburg en omvat vele facetten. Diverse musea, zoals het Maas- en Scheepvaartmuseum in Maasbracht , het Cuypershuis in Roermond en ECI cultuurfabriek in Roermond tekenen het diverse culturele aanbod van Midden-Limburg. Op historisch vlak is de regio rijk aan kastelen en kerken. Bijzondere musea in de directe omgeving van Maaspark Boschmolenplas zijn het Cuypershuis in Roermond, de ECI Cultuurfabriek in Roermond en het Maas Binnenvaartmuseum in Maasbracht. 

Kastelen

Kasteel Horn
Voor een bezoek aan één van de best bewaarde middeleeuwse burchten in Nederland

Kasteel Montfort
Voor een bezoek aan het kasteel uit 1260 en de ruïne met bezoekerscentrum

Kasteel Aerwinkel
Voor een bezoek aan het bijzondere Landgoed uit 1854. Niet alleen het kasteel  is interessant vanuit cultuurhistorisch oogpunt maar het heeft ook een heel bijzonder park.

Kasteel Daelenbroek in Herkenbosch, Kasteelhoeve de Grote Heggen in Thorn en Kasteel Hattem in Roermond zijn in gebruik als restaurant/partycentrum.

Kerken

Basiliek van de heilige Wiro in St. Odillienberg, Caroluskapel in Roermond, De Abdijkerk in Thorn, de H. Dionysiuskerk in Asselt, De H. Geestkerk in Roermond, De Heilig Hartkerk in Roermond, Kapel onder de Linden in Thorn, Minderbroederskerk in Roermond, O.L.V. kapel in ’t Zand in Roermond, O.L.V. Munsterkerk in Roermond, Protestants kerkje en Parochiekerk in Stevensweert, St. Christoffelkathedraal in Roermond, St. Lambertuskerk in Reuver, Synagoge in Roermond, Ursulakapel in Roermond.

Boek nu uw vakantiehuis

Meer Wat te doen