Resort Boschmolenplas | vakantiehuizen aan de Maasplassen

Fietsen

Fietsen

U kunt direct vanaf Resort Boschmolenplas op pad voor een fietstocht door Limburg. Er is een uitgebreide keuze uit fietsroutes die u langs een grote variëteit aan landschappen voeren. De uitgestrekte Maasplassen bijvoorbeeld, bieden volop mogelijkheden voor veelzijdige fietstochten langs de oevers. Bij fietsen in Limburg denkt u wellicht aan het heuvelachtige Limburgse landschap en waar trappen op de fiets. In Midden-Limburg krijgt u op uw fietsvakantie echter hooguit te maken met een lichte glooiing. De omstandigheden zijn hier ideaal voor een vakantie met de fiets. Bij de receptie van Resort Boschmolenplas kunt u bij de fietsverhuur fietsen huren voor één of meer dagen. Wij beschikken ook over uitstekende e-bikes! Verder is er een scala aan fietsroutes beschikbaar die u heel het jaar kunt volgen. Zo kunt u van tevoren een weloverwogen keuze maken en gaat u goed voorbereid op fietstocht in Limburg. 

Uw opstapplaats om heerlijk te fietsen in Limburg

De omgeving van Resort Boschmolenplas heeft ook een indrukwekkend aanbod voor de liefhebbers van bos- en heidegebieden. Zoals nationaal park de Meinweg of het natuurgebied Leudal met een uitgebreid netwerk van  fietsroutes. Laat u verbazen door de uitgestrektheid en veelzijdigheid van de natuur in dit eeuwenoude landschap. En wie op zoek is naar cultuur en gezelligheid kan terecht in de vele schilderachtige dorpjes die u op uw fietstochten door Limburg kunt bezoeken. Het beroemde witte dorp Thorn bijvoorbeeld, met de bijzondere Stiftkerk en de pittoreske straatjes en steegjes. De goed bewegwijzerde fietsroutes in Limburg zijn door knooppunten verbonden en voeren u in sommige gevallen zelfs over de grens door België of Duitsland.

Fietsroutes door de omgeving

Leudal en Asseltse plassen (52 km)

Tijdens deze fietsroute, die start bij Resort Boschmolenplas, komt u alles tegen wat deze regio te bieden heeft. Zo fietst u door het schitterende en door de massa nog niet ontdekte natuurgebied het Leudal. Daarna gaat het door het pittoreske dorp Neer en langs de Neerbeek richting de Maas. Op de terugweg fietst u langs de kronkelende Swalm en de Asseltse plassen en doet u het historische centrum van oermond aan. Vanuit Roermond fietst u weer terug naar Resort Boschmolenplas.

Oude stadjes langs de Maas (30,5 km)

U vertrekt bij Resort Boschmolenplas de fietst door Wessem en langs de bedrijvige Maaskades van Maasbracht. Na de sluis van Maasbracht wordt het alsmaar stiller en nadert u het pittoreske vestingsstadje Stevensweert. Langs de gereconstrueerde verdedigingswallen gaat het verder zuidwaarts naar Ohé en Laak, waar u met het veer de Maas en de grens met België oversteekt. Na het mooie Belgische plaatsje Kessenich fietst u bij het pittoreske witte stadje Thorn Nederland weer binnen richting Resort Boschmolenplas.

 

Limburg Marketing ©

Bekijk vergelijkbare faciliteiten