Resort Boschmolenplas | vakantiehuizen aan de Maasplassen
Wandelen rondom de Boschmolenplas

Wandelen

Wandelen

Wandelen in Limburg is een mooie en ontspannende manier om kennis te maken met de gevarieerde natuur in deze provincie. Tijdens uw wandeling in de omgeving van Resort Boschmolenplas kunt u lopen door beekdallen en uitgestrekte bossen, langs de Maasoevers, heidevelden en de levendige Maasplassen. Wandelingen in Limburg leveren al snel ontmoetingen op met zeer uiteenlopende landschappen.

In Limburg wandelen is niet alleen genieten van de natuur. U kunt er ook struinen door eeuwenoude steden en dorpen en onderweg kennismaken met de culturele rijkdom van de streek. Overal in het landschap treft u kerken, kapellen en watermolens, en kunt u proeven van Limburgse specialiteiten tijdens een gastronomische stop onderweg.

Wandelen in Limburg: ontdekkingstocht in eigen land

De mooiste wandelingen in Limburg zijn uitgezet als wandelroute. Door de bewegwijzering van uw favoriete wandelroute te volgen, komt u langs de meest idyllische plekjes in de regio. De verschillende routes zijn verbonden door knooppunten zodat u zelf mooie wandelingen door Limburg kunt samenstellen.

Wandelroutes rondom het resort

Langs kruisen en kapellen naar Thorn (14,2 km)

Vanaf Resort Boschmolenplas wandelt u door natuurgebied Leerke Ven en langs het indrukwekkende sluizencomplex Panheel. Nadien verandert het landschap in een sprookjesachtig tafereel van slingerende landwegen met oude boerderijen, vele kapellen en hier en daar een picknickbank waar u in alles rust van dit alles kunt genieten. Even later wandelt u het pittoreske witte stadje Thorn binnen dat beroemd is om zijn historische dorpskern met de witgekalkte huizen. Vanuit Thorn wandelt u weer terug naar Resort Boschmolenplas.

Lange Vlieter en Beegderheide (10 km)

U vertrekt vanaf Resort Boschmolenplas en wandelt naar de Lange Vlieter. U loopt langs de oever naar de overkant van de Lange Vlieter. Daar laat u de waterkant achter u en wandelt u het bos van de Beegderheide in. Vanuit de Beegderheide wandelt u weer terug naar Resort Boschmolenplas. Een heerlijke wandeling die u laat zien hoe afwisselend en mooi de natuur in Midden-Limburg is.

 

Bekijk vergelijkbare faciliteiten