De 5 leukste activiteiten aan de Maasplassen in Limburg

Wanneer u verblijft in een prachtig vakantiehuis in resort Boschmolenplas direct gelegen aan de Maasplassen valt er genoeg te beleven. Wist u bijvoorbeeld dat de Maasplassen het grootste aaneengesloten watersportgebied in Nederland is? Het gebied, dat ruim 30km2 aan waterplezier bezorgd, is gelegen in Midden-Limburg, tussen meerdere steden en dorpen. Denk aan het prachtige Roermond, maar ook Maasbracht en Heel vallen onder de mooie locaties. Om het u wat makkelijker te maken hebben wij voor u alvast onze leukste activiteiten op een rijtje gezet die u kunt uitvoeren op de Maasplassen. Aan de receptie staan wij u graag te woord voor meer informatie.

  • Ruime vakantiehuizen
  • Aan de Maasplassen
  • Ontsnap uit de drukte

#1. FunBeach Panheel

Funbeach Panheel Event & Leisurepark is de ideale locatie voor echte actievelingen. Het park is gelegen aan het water met prachtige witte stranden en groene ligweiden. Laat uw kinderen zich helemaal uitleven met allerlei verschillende watersport activiteiten of bekijk één van de hoogste fonteinen in de wereld! Met een spuithoogte van maar liefst 100 meter hoog en een prachtige verlichting in de avond is het absoluut het bewonderen waard. Het grootste aquapark van Nederland biedt plezier aan zowel jong als oud. Dit kunt u echt niet missen!

#2. Rederij de Corporaal

Ontdek de prachtige Maasplassen met een rondvaarttocht om een indruk te krijgen van de schoonheid van de Maas en Maasplassen. Rederij de Corporaal brengt u door het mooie natuurgebied de Maasplassen. Stap op in één van de luxe rondvaartboten die vertrekt vanaf de Roerkade in Roermond. Vanaf het water heeft u een hele speciale kijk op de mooie historische stad Roermond. De Maasplassen bereikt u stroomopwaarts over de Maas.

Waterpret gegarandeerd bij Funbeach!

#3. Visvakantie

De Maasplassen zijn wel bekend onder ervaren vissers. Wanneer u verblijft in een luxe vakantiehuis op resort Boschmolenplas kunt u al vanuit uw achtertuin heerlijk vissen samen met uw vrienden. Bent u een echte karper visser? Dan zit u op de goede plek. Vanwege de grote hoeveelheid karpers en de heerlijke ruimte zult u niemand in de weg zitten en heerlijk relaxen tijdens het vissen. Het wordt, niet voor niets, ook wel de ultieme karper visvakantie van Nederland genoemd! Bij de receptie zorgen wij voor de benodigde visvergunning. 

#4. Vaar met eigen boot of huur een jacht, zeilboot of sloep.

De prachtige omgeving ontdekt u natuurlijk het liefst vanuit het water. U kunt dan ook met uw eigen boot het wonderschone gebied ontdekken. Deze kunt u direct in de jachthaven zetten van het resort, zodat u dichtbij uw vakantiehuis kunt vertrekken en aankomen. Wanneer u niet beschikt over een eigen boot kunt u deze huren bij Bootverhuur Boschmolenplas. De boten zijn zeer makkelijk te besturen en kan gevaren worden zonder vaarbewijs.

#5. Duiken

Voor de echte avonturiers kunt u zelfs duiken in het gebied. Aan de rand van het resort Boschmolenplas vindt u de duikschool. Met professionele begeleiding en de benodigde materialen krijgt u duiklessen in een bijzonder gebied. U heeft zicht tot wel 12 meter diep en ervaren duikers kunnen zelfs tot 30 meter diep onderwater gaan! Vanwege de unieke flora en fauna en de kunstmatig neergelegde objecten zult u uw ogen versteld staan van al het moois dat de onderwaterwereld te bieden heeft. U kunt voor zowel uw introductieduik als ervaren duiker terecht bij de duikschool voor begeleiding.

 

🏄🏻‍♂️ Wat valt er te beleven aan de Maasplassen?

Aan de Maasplassen valt genoeg te beleven. Kies voor een avontuurlijke watersport of relaxte rondvaarttocht. Uiteraard kunt u ook met uw eigen boot komen! Lees snel verder voor alle activiteiten

🚤 Kan ik met mijn eigen boot varen op de Maasplassen?

Uiteraard kunt u ook met uw eigen boot komen! Gelegen aan het resort beschikken wij over onze eigen jachthaven. Vanuit hier loopt u direct naar uw vakantiehuis of vaart u de prachtige Maasplassen op. 

🌊 Waar kan ik meer informatie vinden over de Maasplassen?

Neem contact op met de receptie. Wij staan u graag te woord met vragen over uw verblijf op resort Boschmolenplas of over de mogelijkheden voor alle activiteiten.