De 5 leukste kerstactiviteiten van Limburg

Wilt u Kerst vieren in een magische sfeer? Bezoek Limburg tijdens de feestdagen! De decembermaand is een prachtige tijd waarin u veel leuke activiteiten kunt ondernemen. Of u nu graag gaat kerstshoppen of juist houdt van winterse wandelingen door de natuur. Er is voor elke kerstliefhebber genoeg te beleven in Limburg!

#1. Kerstshoppen in Roermond

December is de tijd van geven en dat maakt kerstshoppen een populaire activiteit. In Limburg zijn er tal van mogelijkheden om originele kerstcadeaus aan te schaffen. Denk bijvoorbeeld aan de vele kerstmarkten en gezellige winkelstraten. Roermond is de ideale stad als het gaat om kerstshoppen. Dankzij het brede aanbod aan winkels in de stad en bij Designer Outlet Roermond is er keuze genoeg en gaat u beslist met een mooi cadeau naar huis. Tussen de aankopen door kunt u genieten van een heerlijk hapje en drankje in een van de restaurants.

In 2023 vindt in Roermond zelfs een speciaal en nieuw winterevenement plaats op het Munsterplein met de naam Winter Fever Arena. Het plein wordt voor een deel overdekt doordat een 1500 vierkante meter groot paviljoen om de historische kiosk op het plein wordt heengebouwd. In het paviljoen kunnen bezoekers onder andere curlen, rolschaatsen of een hapje en drankje nuttigen. Winter Fever Arena is van 1 december tot en met 7 januari te bezoeken.

Roermond bevindt zich slechts op enkele kilometers van Resort Boschmolenplas. Tip: Tijdens de kerstvakantie zijn de winkels extra lang open. 

#2. Uitwaaien in de natuur

Ondanks de koudere temperaturen behoort wandelen tot een van de leukste kerstactiviteiten. Even bijkomen van alle drukte en een frisse neus halen in de buitenlucht. Bovendien is het belangrijk om in beweging te blijven tussen alle lekkernijen door. De omgeving van Midden-Limburg leent zich bij uitstek voor lange winterse wandelingen. Struin bijvoorbeeld door de authentieke straatjes van de sfeervolle dorpjes of loop door een van de vele natuurgebieden of parken. Vanuit uw vakantiehuisje of bungalow staat u direct midden in de natuur en aan de Maasplassen. Tip: Nationaal Park De Groote Peel

#3. Kerststad Valkenburg

Valkenburg ademt Kerstmis gedurende de feestmaanden. Een bezoek aan deze Kerststad is voor veel kerstfans dan ook een van de hoogtepunten van het jaar. Van 17 november 2023 t/m 7 januari 2024 tovert het Geulstadje zich om tot dé kerstbestemming van Europa. Ontdek de kerstmarkt in de grotten en loop door de grootste ondergrondse kerstmarkt van Europa. Ga kijken naar de ondergrondse kerststal of ervaar het kerstverhaal in miniatuur bij Kerst in Mergelrijk. Honger gekregen van bovengenoemde activiteiten? Volg de Route d'Amuse die u meeneemt langs tal van lokale lekkernijen!

#4. Magisch Maastricht

Gedurende de maand december staat Maastricht helemaal in het teken van magie en dat kunt u overal in de stad terugvinden. Van fonkelende lichtjes tot sfeervolle kerstmarkten tot spetterende optredens en winterse lekkernijen. Voor de kinderen zijn er tal van leuke activiteiten zoals de winterglijbaan, de wensboom, het kersttreintje, de carrousel, de schaatsbaan en het huis van de kerstman. Magisch Maastricht is een unieke kerstbeleving voor het hele gezin. 

''Ga op vakantie tijdens Kerst en kom echt even helemaal tot rust..''

#5. Een vakantiehuisje huren in Limburg

Kerst is de ultieme periode om tijd door te brengen met uw geliefdes. En waar kan u dat beter doen dan in een heerlijk vakantiehuis in Limburg? Bij Resort Boschmolenplas beleeft u een onvergetelijke kerst met uw familie en vrienden. Ga op vakantie tijdens Kerst en kom echt even helemaal tot rust. Spelletjes spelen, wandelingen maken door de natuur, samen koken en vervolgens de dag afsluiten rond een knisperend haardvuur. Tip: Bekijk de VIP Wellness Villa en geniet van de Spa faciliteiten! 

 
 

Veelgestelde vragen over Kerst in Limburg

Welke vakantiehuizen zijn beschikbaar tijdens Kerst in Limburg?

Opzoek naar een heerlijk vakantiehuisje in Limburg met de Kerst? Bekijk direct welke vakantiehuizen er nog beschikbaar zijn en boek uw verblijf in Limburg. 

Wat zijn de leukste activiteiten om te doen tijdens kerst in Limburg?

Ontdek Limburg deze Kerst. Maak winterse wandelingen, ga kerstshoppen in Roermond of bezoek een van de leuke kerstmarkten. Ontdek meer activiteiten in de omgeving

Waar kan ik het best kerstshoppen in Limburg? 

In Limburg kunt u kerstshoppen op een van de vele kerstmarkten of bij Designer Outlet Roermond. Maak er een uitje van en boek uw overnachting nabij Roermond.

 

Limburg Marketing ©