Resort Boschmolenplas | vakantiehuizen aan de Maasplassen

Natuurgebied

Midden-Limburg: één groot natuurgebied

De omgeving van Resort Boschmolenplas staat bekend om haar uitgestrekte heideterreinen, prachtige bossen en talrijke waterplassen. Start uw ontdekkingstocht door de natuur van Midden-Limburg, en ontdek de omvangrijke natuurgebieden. Overal op ons resort en in de directe omgeving maakt u kennis met de rivier de Maas en haar uiterwaarden. In de directe omgeving van Resort Boschmolenplas vindt u twee aantrekkelijke nationale parken, teweten het Nationale Park de Meinweg en het bijzondere Nationale Park de Groote Peel. Beiden zijn eenvoudig vanuit ons vakantiepark te bezoeken. Resort Boschmolenplas is door haar centrale ligging het vertrekpunt bij uitstek voor uw bezoek aan deze nationale parken en de vele andere natuurgebieden in Limburg, waaronder het aantrekkelijke natuurgebied het Leudal, ook wel de tuin van Limburg genoemd. Wij wensen u alvast een fijne vakantie toe in het fraaie en bijzondere natuurlandschap van Midden-Limburg aan de oevers van de Maas!

Natuurgebieden en Nationale Parken
 

Nationaal Park de Meinweg

Dit schitterende natuurgebied nabij Roermond beslaat 1600 ha en vormt het grensgebied met Duitsland met talloze fiets- en wandelroutes en ruiterpaden. Omdat de natuur hier ongerept is, treft u er een unieke flora en fauna. Wilde zwijnen, reeën, bevers en dassen leven er in hun natuurlijke omgeving, samen met talloze zang- water- en roofvogels. In het voorjaar en de zomer valt er een pracht aan bloemen en planten te bewonderen, waaronder een aantal zeldzame soorten in Nederland.

Nationaal Park De Groote Peel

Nationaal Park De Groote Peel ligt op de grens van Limburg en Noord-Brabant, niet ver verwijdert van Maaspark Boschmolenplas. Als u over de uitgezette wandelpaden door de Groote Peel wandelt, dan ziet u in de verten de kerktorens van deze dorpen boven het hoogveengebied uitsteken. Het gebied is 1500 hectare groot en nergens ziet u of hoort autowegen.U vindt hier de totale rust. De Groote Peel is een van de weinig stukken die over zijn van het onafzienbare hoogveen dat ooit de grens tussen Brabant en Limburg vormde. Het natuurgebied is wereldberoemd en bekend om de vele vogelsoorten die hier rondvliegen. Het vroegere onherbergzame en moerrassige gebied wordt nu doorsneden door aantrekkelijke wandelpaden van verschillende lengtes door het weidse en waterrijke landschap. Op veel plekken vindt u de sporen van de vroegeren turfstekers die hier 'het goud van de Peel', uitgroeven.

Natuurgebied Het Leudal

Iets ten noordoosten van Resort Boschmolenplas ligt het Leudal, ook wel de tuin van Limburg genoemd. Op uw tochten door dit natuurgebied van 900 hectare komt u langs verschillende molens en kastelen, die het tot een afwisselend gebied maken om te wandelen en te fietsen.

 

Bekijk vergelijkbare faciliteiten