Resort Boschmolenplas | vakantiehuizen aan de Maasplassen

Dorpen en Steden

Dorpen en Steden

Wie houdt van authentieke dorpen en prachtige steden komt in Limburg zeker aan zijn trekken. Een Limburgs biertje drinken op een pittoresk dorpsplein? Slenteren door oude straatjes en mooie gebouwen bezichtigen? In de omgeving van Resort Boschmolenplas is volop gelegenheid om het Limburgs cultureel erfgoed te verkennen. Het vakantiepark is bijvoorbeeld een uitstekende uitvalsbasis om tijdens uw vakantie in Limburg de Limburgse dorpen en steden Thorn, Wessem, Roermond en Maastricht te bezoeken. Maar ook over de grens zijn het Duitse Düsseldorf, Aken, Mönchengladbach en het Belgische Maaseik, Genk en Hasselt echte aanraders op rij-afstand.

Roermond en Maastricht

Roermond

De grootste stad van Midden-Limburg aan Maas en Roer, waar het gouden Christoffel-beeld op de kathedraaltoren schittert in het zonlicht. Roermond ligt op ongeveer 10 minuten rijden van Resort Boschmolenplas. De bisschopsstad staat bekend om haar monumentale historische centrum en de ligging aan de Maasplassen. Maar het is ook een waar winkelparadijs, met het grootste designer outlet van Europa en de sfeervolle winkelstraten in de binnenstad. Op uw vakantie in Roermond vindt u bovendien tal van monumenten, en andere culturele verrassingen die een bezoek meer dan waard zijn.

Maastricht

Tijdens uw vakantie in Limburg mag een uitstapje naar Maastricht natuurlijk niet ontbreken. Maastricht is mogelijk de oudste stad van Nederland en de 20 eeuwen historie zijn nog altijd voelbaar in de oude binnenstad. Daar vindt u maar liefst 1677 monumenten, een tiental grotere en kleinere musea, verschillende theaters en talloze gezellige cafés, brasseries en restaurants om te proeven van het Bourgondische leven. U voelt zich écht op vakantie tijdens een dagje uit in Maastricht.

 

Bekijk vergelijkbare faciliteiten