Lekker wandelen tijdens uw vakantie op Resort Boschmolenplas

Vanuit Resort Boschmolenplas loopt u meteen het Midden-Limburgse landschap in. De afwisseling van uitgestrekte plassen, karakteristieke weidelandschappen, bossen en heidevelden maakt de omgeving tot de plek uitstek voor een afwisselende wandelvakantie. 

Wie houdt van wandelvakanties zit goed aan de Boschmolenplas. De ligging van het vakantieresort nodigt uit om te voet de omgeving te verkennen. En om te wandelen langs het water of door de bossen, of te struinen door historische steden en dorpen. Wandelen op vakantie kan hier in elk jaargetijde en zowel voor de sportieve loper als voor de meer recreatieve wandelaar. Het landschap in Midden-Limburg is merendeels vlak en dus voor iedereen geschikt om er lekker op uit te trekken.

Op wandelvakantie vanuit Resort Boschmolenplas

Er even tussenuit voor een korte wandelvakantie? In de directe omgeving van Resort Boschmolenplas vindt u de mooiste routes voor een wandelvakantie in Limburg. Door natuurgebieden en langs de uitgestrekte Maasplassen, kastelen, molens, kapellen en adembenemende vergezichten. In de directe nabijheid liggen historische stadjes als Stevensweert en Thorn, omgeven door natuurgebieden en water. Zoals de aangrenzende Lange Vlieter en aan de rand van het Maasdal de Beegderheide. En wie op vakantie wil wandelen en tegelijk genieten van cultuur kan natuurlijk ook een dorps- of stadswandeling maken door bijvoorbeeld Thorn, Wessem of Roermond. Kortom: als u graag op uw vakantie gaat wandelen heeft u de keuze uit talloze routes in de omgeving van Resort Boschmolenplas. Voor avontuurlijke of ontspannende tochten met volop natuur en cultuur. Als wandelaar zult u hier uw hart ophalen!

Aanbevolen door Resort Boschmolenplas

De volgende twee wandelroutes zijn aanbevolen door Resort Boschmolenplas:

Langs kruisen en kapellen naar Thorn (14,2 km)

Vanaf Resort Boschmolenplas wandelt u door natuurgebied Leerke ven en langs het indrukwekkende sluizencomplex Panheel. Nadien verandert het landschap in een sprookjesachtig tafereel van slingerende landwegen met oude boerderijen, vele kapellen en hier en daar een picknickbank waar u in alles rust van dit alles kunt genieten. Even later wandelt u het pittoreske witte stadje Thorn binnen dat beroemd is om zijn historische dorpskern met de witgekalkte huizen. Vanuit Thorn wandelt u weer terug naar Resort Boschmolenplas. 

Lange Vlieter en Beegderheide (10 km)

U vertrekt vanaf Resort Boschmolenplas en wandelt naar de Lange Vlieter. U loopt langs de oever naar de overkant van de Lange Vlieter. Daar laat u de waterkant achter u en wandelt u het bos van de Beegderheide in. Vanuit de Beegderheide wandelt u weer terug naar Resort Boschmolenplas. Een heerlijke wandeling die u laat zien hoe afwisselend en mooi de natuur in Midden-Limbug is.